Alhamdulillah, saya telah pun selamat melahirkan puteri ke-3 saya pada 12/7/2014 yang lalu.. bersamaan hari Sabtu 13 Ramadhan.

Selepas check up terakhir pada hari jumaat 11/7/14, baby dah pun berada di kedudukan sepatutnya..  bukaan pun dah ada 3cm dah rupanya. Makanya, pada hari sabtu esoknya, terpaksa lah saya menyerah diri untuk bersalin. Ikut hati, nak hold hingga tarikh due iaitu pada 19/7/14.. tapi memandangkan baby yg kejap turun, kejap naik, kejap lg melintang dlm perut ni, maka doctor cadang kn untuk terus bersalin je, tak nak tunggu2 dah..

Sabtu jam 8pg admit, doctor terus pecah kan air ketuban.. bukaan baru 3cm time tu.
Tak ada rasa sakit pun..
Di sebabkan tiada contraction, jadi, air di masuk kn melalui drip.. rasanya lebih 3botol air masuk.. baru lah contraction mula terasa..

Kali ni, bukaan agak perlahan..walaupun tak sakit sgt, tapi rasa lama juga tunggu nak bersalin tu.

Alhamdulillah, setelah bertarung nyawa, jam 4.13ptg, selamat lah puteri ke 3 sy dilahirkan. Kali ni dapat lagi merasai bersalin normal.. syukur, doa dan hajat bersalin normal di tunaikan dan berjalan lancar..

*Nanti saya cuba titipkan saat2 melahirkan puteri sy ni ye..

Haaaa…
Ini lah puteri saya..
NUR FARHANA BT MOHD FAHMI

Moga jadi anak yang solehah.. aamin..

Chugie a.k.a suzie
SID anda..

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.