Assalamualaikum. Hi semua. Selamat datang! Saya komited untuk bantu anda semua sihat dan cantik dengan produk Shaklee.  Saya juga sentiasa mengalu-alukan sesiapa sahaja yang ingin membina kerjaya dan pendapatan dengan shaklee!  i am your money maker MENTOR! –Master Suzie Maswar


Whatsapp / sms / call : 012.3814786 (Suzie Maswar)

COD Available : Sekitar Sungai Buloh, Kota Damansara, Damansara, Saujana Utama, Subang Bestari, Subang Perdana, Shah Alam. ‘

Postage Available untuk seluruh malaysia.

Post Terkini Suzie Mawar

blog
Suzie

Vitamin C shaklee : Kebaikan dan Manfaatnya

Vitamin C Shaklee : Kebaikan dan Manfaatnya Hi semua, Kali ni saya nak cerita tentang Vitamin C Shaklee ni pula ye. Rata2 rakyat malaysia memang dah kenal Vitamin C ni. Nama Vitamin C ni dalam shaklee adalah Sustained Release Vita-C Plus, anda boleh lihat maklumat lengkap di SINI. Ia merupakan salah satu vitamin yang sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit kerana anti-oksidan yang sangat tinggi. Shaklee merupakan pengeluar pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit setiap jam.

Read More »
blog
Suzie

Promosi Shaklee Okt 2018

Promosi Produk Shaklee Sepanjang Oktober 2018 Assalamualaikum. Hi! Sempena Oktober ni, shaklee ada buat promosi yang best sangat, khas untuk semua pengguna produknya. Bulan Oktober ni juga merupakan bulan khas untuk orang lelaki tau. Sebabnya, Bulan ni juga di lancarkan Produk yang paling bagus untuk orang lelaki. Iaitu, Zinc Plus. Dulunya, ia di kenali sebagai Zinc Complex. Promosi produk shaklee bulan ni adalah khas untuk orang lelaki yang pentingkan kesihatan dalaman terutama kesuburan dan para wanita yang menyukai suplimen penjagaan kesihatan dan kecantikan kulit. Saya Yakin, Promosi Produk shaklee bulan ini sangat berbaloi dan anda pasti suka!

Read More »
blog
Suzie

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX

Luka lebih cepat pulih dan sihat dengan VIVIX Assalamualaikum, hi korang semua. Sihat hari ni? Cerita pasal luka bersalin ni, memang buat saya ngeri dan surrender nak bersalin. Walaupun dah anak 4. Bila teringat kisah berpantang bersalin ceaser tempohari, memang malas dah nak mengandung dah. Tapi memang mujur sangat jumpa vivix dan amalkan sepanjang berpantang tu. Alhamdulillah, Luka pembedahan berselin saya pulih sangat cepat dan cantik luar dalam. Kisah saya nak cerita ni pun kisah bersalin juga. Kisah ni sedikit ngeri pada saya. Actually ni kisah tahun lepas. Masa ni saya sedang Hamil dan sedang tunggu masa bersalin je, lebih kurang sebulan gitu lah. Kebetulan ada kenduri di rumah jiran tetangga taman ni. Masa kenduri tu, jumpa lah dengan sorang jiran yang baru juga habis pantang. Lama tak borak2, time sedap borak tu keluar lah cerita pasal bersalin dan luka bersalin. Owh, ai memang penakut dan adalah sangat2 penakut bab2 beranak ni. Ha ha ha.. Kita yang tengah sarat time tu dah tentulah lagi takut kan Walaupun masa tu bakal bersalin yg ke-4, tapi perasaan takut dan berdebar2 tu tetap tinggi. Nama pun manusia..kan? 😅 Jiran tu bagi tau, kes bersalin dengan koyakan besar dan banyak. Luka koyakan tu pulak bermasalah. Tak pulih dengan baiknya.  Biasanya, kalau bersalin normal ni, dalam 2 weeks inshaallah baik dah. Ibu pun dah kuat dan dah mula aktif juga. Tapi kes yang ni, memang seram. Di sebabkan koyakan tu besar dan banyak, maka Jahitan yg di buat pun tak berapa nak elok atau kita panggil cantik, jadi luka tu tak pulih dengan baik dan terpaksa di jahit semula… Adeh, Ngeri kan? 🤢 Time dengar tu asyik mengucap2 dan sebut Nauzubillah dalam hati. Besarnya ujian dia nak melahirkan sorang umat manusia.  Seram rasa bila ingat2 balik nak kena jahit tu.  Ada yang kata time jahit tu tanpa bius, Ada yang kata bius sikit.  Adeh.. ngeri. Sebab tu lah, saya yang dah masuk fasa 8bulan pregnant time tu, dah bersedia siap2 suplimen2 wajib untuk bantu pulihkan luka bersalin ni. Tak kira lah saya kena bersalin normal or pembedahan. Suplimen berpantang is a priority things pada saya. Dalam tu complete semua vitamin untuk saya berpantang. Dari luar dan dalam juga, terutama luka bersalin. Vivix pun dah siap buat ready stok untuk berpantang.  Vivix ni antara suplimen untuk bantu luka tu sembuh cepat. Kena teguk hari2 selama berpantang. Ni gambar vivix yang saya amalkan ketika berpantang hari tu. Masih kuat lagi dalam memori ni saat2 berpantang ceaser tau. Tak sanggup pun ada hahaha.. Vivix ni ada ramuan2 hebat yang terdiri daripada Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Blueberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum yang bertindak Melalui 4 mekanisme iaitu:- – Membaikpulih Sel yang rosak – Melindungi sel – Meningkatkan tenaga sel – Memperbaiki fungsi sel Vivix ni akan sihatkan sel2 kulit dan DNA kita ni dan sebab itu lah luka tu boleh pulih dengan sangat cepat. Rengat. Ni memang ibu berpantang paling takut. Tapi amalkan vivix masa berapantang, saya tak ada kena rengat ni. Alhamdulillah. Kalau ada sahabat2 blog yang juga bakal bersalin, atau sedang berpantang sekarang ni dan nak cari suplimen yang paling power dan boleh bantu masalah penyembuhan luka tu, serta malas nak makan banyak2 vitamin or jamu, makesure dapatkan vivix ni. Vivix ni keperluan wajib kita time berpantang tau dan wajib di utamakan ye. Ok, jom kita tengok testimoni-testimoni Pengguna vivix yang dah amalkan vivix ketika berpantang. Kalau berminat nak dapatkan set lengkap Berpantang shaklee ni, boleh juga ambil set dai bawah ni ya. Ni adalah set lengkap yang saya ambil ketika berpantang tempohari selain ambil vivix. Krim Herbal blend tu best sangat tau. Untuk ruam2 bayi, untuk parut2 dan kesan rekahan kulit pada perut pun boleh di kurangkan. ******************************************** Berminat nak dapatkan vivix atau sebarang produk shaklee? boleh hubungi saya di bawah ni ya Suzie Maswar Pengedar Sah Shaklee Sg Buloh Sms/WA – 012.3814786 COD Available: Sekitar sg buloh, Kota Damansara, Subang Perdana, Subang Bestari, Saujana Utama, Damansara, TTDI dan KL Terima kasih kerana memilih dan membeli dari Kedai shaklee saya. ********************************************

Read More »
blog
Suzie

Eye Cream Shaklee (Youth Eye Treatment)

Eye Cream Shaklee (Youth Eye Treatment) Assalamualaikum, Hi semua. Entry kali ni saya nak cerita tentang eye cream dari shaklee ni pula ye. Rasanya, ramai yang ada masalah lingkaran bawah mata ni kan? termasuk lah diri saya sendiri. Cumanya, masalah gelap bawah mata ni dah berkurangan tau. Mungkin sebab saya dah konsisten ambil ESP protein, set Vitamin General dan penggunaan Youth Skin care tu kot. Ok, actually masalah gelap bawah mata ni memang biasa sangat terjadi pada semua orang, terutamanya wanita lah. So, shaklee dah pun bawa masuk Eye Cream yang memang sesuai sangat untuk kita yang memilih skincare dari sumber semulajadi dan tanpa bahan kimia ni. Korang semua wajib dapatkan Krim Mata ni ye. Ala..murah je! Ni lah eye krim tu. Keluaran Produk Shaklee. Nama dia Youth Restoring Eye Treatment. Nama pun dah unik tau :).. Krim ni best sangat. Saya sendiri dah cuba masa ke HQ shaklee baru-baru ni.  Krim dia jenis tak melekit di kulit. Rasa lembut dan bukan oily.  Eye Treatment 1. Mengandungi Peptide Blend Unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkang penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh seawal 7 Hari. 2. Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam 3. Membantu menghilangkan kedutan mata dan menegangkan serta menghidrat. 4. Mempunyai cooling tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga di kawasan mata dengan urutan lembut. Antara keistimewaan shaklee: 100% VEGAN Tanpa PARABEN Diuji Secara DERMATOLOGI Bahan-bahan utama: Peptide Blend, Licorice Extract, Lotus Japonicus, Schisandra Chinensis, Hyaluronic Acid, Muscadine Grape dan Vital Repair+® Complex   Boleh tengok Testimoni Eye Treatment ni di SINI ya. Jom Dapatkan Restoring Eye Treatment  ni sekarang! Pembelian pada bulan Oktober 2018 ni, akan melayakkan anda mendapat potongan sebanyak 20% untuk pembelian Youth Radiance Set seperti tertera di Poster atas tu ya. Apa tunggu lagi? Jom cepat dapatkannya.. ************************************* Anda Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyan, maklumat lanjut dan urusan pembelian. Suzie Maswar Pengedar Sah Shaklee Sg Buloh SMS/WA ke 012.3814786 atau klik SINI ************************************

Read More »
blog
Suzie

Sesi menuntut ilmu shaklee hari ini

Alhamdulillah.. hari ni saya berpeluang menuntut ilmu dengan mentor besar kami iaitu Master Tuan Hj Roslan. Tuan Hj ni orang lama dalam biznes shaklee. Dah lebih 20 tahun beliau di dalam biznes ni dan dah bermacam-macam ujian yang dia dah hadapi. Syukur, hari ni memang hari yang saya tunggu untuk tambah kekurangan ilmu yang sedia ada. Inshaallah, banyak yang saya perlu baiki dan perlu saya salur pada group saya. Saya yakin, mereka yang ada dalam teamJMS saya akan terus kuat dan bangkit! Kalau orang lain, jadikan anak sebagai alasan untuk dia sekat kaki dan diri dia dari cari dan tambah ilmu serta peluang untuk merubah kehidupan yang lebih baik. Tapi saya pilih untuk jadikan anak sebagai PENDORONG dan penguat semangat untuk saya pergi lebih jauh demi mengejar impian dan kejayaan baru.               Bila tengok gambar ni kan, teringat masa saya mula2 menapak dalam biz shaklee ni. Lepas je buat keputusan nak start biz ni dengan serius, saya terus angkut starter kit, produk dan 2 anak yang masih kecil (rasanya lebih kurang umur 2 anak sy yang ni). Dalam gerimis hujan, saya angkut anak2 ke rumah upline semata2 nak belajar dan dapatkan ilmu. Masa tu, macam2 rasa ada. Dengan silap parking kereta & terpaksa menapak jauh. Sorang anak di kendong, sorang lg di pimpin sambil pegang beg yang berat tu lagi. Fuh! Kalau nak ingat balik, memang perit. Tapi rupanya, rasa perit tu lah yang jadikan saya antara manusia yang kuat. Manusia yang berjaya tempuh banyak dugaan dalam shaklee dan manusia yang dapat beri khidmat membantu ramai orang yang tak saya kenali belajar jana pendapatan tambahan. Betul kata orang, “Yang bulat tak kan datang bergolek , yg pipih tak kan datang melayang”.Tak akan ada kejayaan tanpa usaha dan pengorbanan.Tak akan ada kemenangan tanpa penat lelah. Perjalanan akan di teruskan😅Masih ramai yang ingin di bantu untuk berjaya! Lets DUIT 👉 Doa. Usaha. Istikhomah. Tawakal.  #teamJMS#ifTheySayNO #iSayNEXT! Berminat nak join team saya dan meroket bina empayar shaklee anda? Jom hubungi saya segeta! Saya sentiasa mengalu2kan kehadiran anda yang ingin mengubah nasib serta nak berjaya dalam bisnes shaklee ni! Boleh hubungi saya di nombor 012.3814786 atau klik je SINI Suzie Maswar,Pengedat Sah ShakleeMentorBuatDuit #TeamJMS

Read More »
blog
Suzie

Sambal Tempoyak Ikan Bilis dan Petai

Sambal Tempoyak Ikan Bilis dan Petai Assalamualaikum semua.. Hari ni saya nak share resepi pula ye.. Resepi yang simple tapi boleh buat kita makan bertambah-tambah.. hihihi.. Sambal Tempoyak Ikan Bilis dan Petai ni memang lauk kegemaran saya, kalau buat pedas-pedas lagi sedap terangkat!. Saya yakin, ramai yang suka dengan menu ni. Sejak musim petai ni, ramai juga sahabat-sahabat di group Masak yang kongsi gambar Menu Sambal Tempoyak ikan bilis ni. Kita yang tengok ni pun tak boleh tahan tau! Apa lagi, cepat-cepat lah cari petai kat kedai.. hihi. Ada ke yang tak tahu cara nak masak Sambal Tempoyak ni? Tak apa, perkara kecik je ni. Jom tengok dan cuba resepi saya  di bawah ni ye. Bahan-bahan yang di perlukan: Ikan Bilis (di cuci bersih)Petai yang telah di kupas dan di belah duaserai (di ketuk)Daun KunyitBahan kisar : Tempayak, Cili api (ikut tahap kepedasan yang anda mahu) dan Kunyit hidupSedikit air Cara memasaknya: Masukkan bahan yang di kisar,daun kunyit dan serai ke dalam periuk/kuali dengan air.Biar menggelegak supaya bahan blender tadi masak betul ya.kemudian, boleh masukkan ikan bilis, biar masak sekejap.Kemudian masukkan garam, gula dan perasa (jika mahu)Step akhir sekali baru masukkan petai.Masak dan kacau rata. Jika pekat, boleh tambah air sedikit ya. Siap untuk di hidang!Makan dengan nasi panas-panas, memang sedap meletop! Selamat mencuba resepi simple lagi mudah saya ni ye. P/s: Bulan ni ada Offer untuk Vitamin C shaklee. Beli 3 Botol Vitamin C, korang boleh dapat DISKAUN 5%. Banyak tu… 🙂  Sekian dulu ya, Jumpa lagi.. Suzie Maswar Pengedar Sah Shaklee 012.3814786 (Klik SINI) COD Area: Sungai Buloh, Shah Alam, Subang Bestari, Subang Perdana, Subang Jaya, Sunway Pyramid, Kota Damansara, Damansara, TTDI, KL

Read More »

Master Suzie Maswar

Assalamualaikum & Hi semua.

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee sejak tahun 2012 dan telah mencapai rank tertinggi dalam shaklee iaitu Master Coordinator shaklee since 2013. Merupakan seorang ‘Work At Home Mom’ yang sangat komited dan pakar dalam membantu anda sihat dan cantik dengan tips-tips dan menggunakan suplimen yang natural, berkesan dan selamat serta Mentor biznes yang Komited! Ayuh join team kami, JMS group.

Hubungi Saya

Call/Whatsapp: 012.3814786

COD Sekitar Sg Buloh, Subang Bestari, Subang Perdana, Kota Damansara, Shah Alam, Damansara Damai, Kuang, Kundang dan Shah Alam.

Pos Ke Seluruh Malaysia

Best Comment