SKINCARE UNTUK KULIT JERAWAT DAN BERMASALAH

Hi Assalamulaikum semua. Saya doakan anda semua sihat dan ceria ya. Saya nak kongsikan pada anda semua tentang masalah jerawat dan cara yang boleh anda gunakan untuk atasi masalah ini. Saya yakin, ramai sangat orang yang hadapi masalah jerawat yang teruk ni kan? Kat sini, saya nak kongsikan juga skincare yang best sangat ni dan sesuai untuk masalah kulit jerawat dan bermasalah, samada di sebabkan penggunaan produk yang salah atau pun faktor2 lain.

 

Jerawat ni biasanya boleh terjadi di sebabkan beberapa faktor antaranya:

  1. oleh penggunaan produk penjagaan kecantikan luaran wajah yang tinggi bahan ‘chemical’. Biasanya bila terlalu banyak bahan kimia, kulit akan mula radang. Masa ni lah jerawat mula naik dengan banyak. Antara keburukan pemakaian produk tinggi Chemical ini adalah:-
  • Kulit mulai rosak
  • Kulit akan jadi sangat kusam
  • Jeragat dan jerawat mula tumbuh dengan banyak

Penting untuk anda ambil tahu kesan bahaya merkuri yang terkandung dalam skincare beracun yang tinggi bagan kimia.

Kesannya bukan sahaja pada kulit anda, tetapi ia akan diserap ke dalam kulit menerusi salur darah dan akhirnya berada di dalam aliran darah.

Lebih membimbangkan, ia bukan hanya mendatangkan mudarat kepada kulit wajah juga membabitkan kanser darah atau kulit.

2. Di sebabkan oleh Perubahan hormon dan pemakanan yang tidak seimbang dan tak terjaga. Ini biasanya berlaku bila seseorang itu berada dalam keadaan stresss, penat, banyak masalah dan sebagainya.

 

SOLUSI  MERAWAT KULIT BERJERAWAT.

Bawah ni saya kongsikan testimoni pengguna Youth Skincare yang bermasalah dengan jerawat teruk.

Untuk rawat kulit yang berjerawat dan bermasalah ni sebenarnya memerlukan masa yang agak panjang. Kos rawatan juga agak tinggi. Lebih lagi jika anda pergi berjumpa dengan pakar kulit dan wajah.

Tapi, jangan risau. Shaklee ada skincare dan suplimen yang boleh bantu selesaikan masalah anda. saya kongsikan di bawah ni penggunaan yang pelanggan di dalam gambar tu guna dan amalkan ye.

  1. Jerawat memenuhi muka beliau dah mula berubah ke warna hitam.
  2. kulit muka beliau juga nampak kusam dan tidak sekata
  3. Muka nampak penat dan tak bermaya
  4. Selepas 1 Tahun 5 bulan penggunaan set lengkap produk skincare Youth dari shaklee, jerawat dah pun hilang dan kulit nampak lebih sihat, cerah dan bermaya.

 

YOUTH SKINCARE

Skincare youth ni adalah set lengkap.

Youth skincare merupakan skincare yang tiada bahan kimia. Diasaskan hanya dari tumbuhan sahaja. Jadi ia selamat di gunakan.

Di dalam ni terkandung 6 item, iaitu:

  1. Luminous gel cleanser– bertindak sebagai make up remover juga cleanser. Antara bahan utama adalah ekstrak rumpai laut yang kaya dengan bahan menyerupai struktur collagen tau, jadi ianya membantu menegangkan kulit wajah dan melembapkan sekaligus. Malah ianya juga membantu dalam menghilangkan sel-sel kulit mati ketika proses mencuci wajah. See best kan sebab banyak manfaat bukan sekadar membersihkan.
  2. Youth perfecting skin toner– membantu menyegarkan kulit wajah selepas proses membersih. Menutup kembali liang pori serta memberikan pembersihan lebih mendalam.
  3. Youth Activating Serum – Memulih dan memperbaiki kulit.
  4. Youth Age Defence moisturizer with SPF 50- Melembap dan memberi nutrisi pada kulit pada waktu siang.
  5. Youth Advance renewal NIGHT CREAM – Memulih dan menjaga kulit pada waktu malam.
  6. Radiance C+E – Vitamin C dan E dalam krim ini akan meningkatkan keserian wajah dan kecerahan kulit serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit wajah.

 

VITAMIN YANG DI AMALKAN

 

SUPLIMEN YANG BELIAU AMALKAN

Di atas ni juga merupakan suplimen yang beliau amalkan hingga sekarang. Antara suplimen tersebut adalah:-

  1. Vivix – Suplimen hebat yang melindungi, membaik pulih serta memberikan tenaga pada sel2 kita yang telah rosak dan mula rosak. Vivix merupakan suplimen yang sangat banyak manfaat pada kesihatan terutama untuk pesakit kronik.
  2. Herblax – Salah satu suplimen di dalam agen detox. Menyingkirkan toksin dari badan dan bantu bersihkan usus kita. Herblax ni juga salah satu agen untuk kuruskan badan.
  3. Vitamin C – Salah satu vitamin untuk kesihatan kulit. Dapat kurangkan jerawar dan bantu kulit lebih cerah.
  4. ESP Soy protein – Minuman soya yang lazat dan sedap. Beri sumber protein untuk sel yang lebih sihat. Kulit pun akan jadi lebih cerah dan gebu.
  5. Kolagen powder – Suplimen paling di sukai oleh wanita. Sumber penting untuk kulit yang sihat, berseri, gebu dan anjal.

 

Ha, mudah je kan nak rawat dan dapatkan kulit yang sihat dan cantik?

Apa yang penting, Amalkan lah  skincare yang sesuai, TIADA BAHAN KIMIA dan mengamalkan suplimen yang konsisten dapat bantu tubuh kita lebih sihat dan terjaga.

 

Jika anda punya masalah kulit berjerawat dan nak dapatkan produk diatas, boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut dan cara pengambilan serta pemakaian yang betul dan berkesan.

 

HUBUNGI SAYA: 012.3814786

Suzie Maswar – Pengedar Sah Shaklee.

 

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.