Assalamualaikum semua..

BAHAYA DEMAM DENGGI

Hati2 lah dengan nyamuk. Walau pun kecil, tapi gigitannya boleh buat kita sakit dan kemungkinan bawa maut!

Demam denggi ni bukan bermusim dah sekarang ni, boleh kata setiap hari ada kes demam denggi di setiap hospital.

Nyamuk makin bermaharajalela dek kerana sikap manusia sendiri. Kita lalai dan lupa, untuk menjaga kebersihan tempat tinggal kita..

BAGAIMANA DEMAM DENGGI BERJANGKIT??

Antara tanda/simptom demam denggi:-

  • Demam dgn suhu yang tinggi melebihi 40darjah
  • Sakit2 otot, tulang dan sendi
  • Sakit kepala
  • Mula rasa loya, muntah2, dan cirit birit
  • Gusi mula berdarah dan tidak selera makan

Seperti yang semua sedia maklum, Demam denggi memang tiada sebarang ubat yang bileh menyembuhkannya. Yang perlu pesakit dan pihak hospital buat adalah mengawal simptom-simptom denggi itu sahaja, supaya tidak merebak ke orang lain.

Ada beberapa petua untuk merawat demam denggi:-

  1. Minum Air masak sebanyak yang boleh. Kalau di hospital, biasanya pesakit akan di masukkan air melalui drip.
  2. Jus Kurma. Blend 10-20 biji kurma dan minum setiap hari hingga sembuh
  3. Sup Ketam. Kajian ringkas mendapati, sup ketam mengandungi sejenis protein yang tinggi dimana ia membantu pembinaan platlet darah yang hilang akibat virus denggi.
  4. Jus daun betik. Ambil beberapa helai daun betik yang muda, tumbuk dan perah jus nya kemudian masuk ke dalam secawan air. rasanya amat pahit.
  5. SET DEMAM DENGGI SHAKLEE

BAGAIMANA SUPLIMEN SHAKLEE MEMBANTU RAWAT DEMAM DENGGI?

Vivix Shaklee

Antara Suplimen pertama yang saya amat cadangkan untuk rawat demam denggi ada lah VIVIX.

Vivix merupakan tonik anti-penuaan semulajadi yang bertindak sehingga ke tahap DNA. Bila kita sakit, banyak DNA kita yang rosak. Jadi, nak sihat atau nak pulih kan semula DNA kita tu, pengambilan vivix adalah sangat membantu.

Sebab itu lah, vivix sangat sesuai untuk semua jenis penyakit. Terutama penyakit2 kronik.

Nutriferon Shaklee.

Pengambilan Nutriferon adalah penting kerana Nutriferon merupakan ‘Immune Booster’ yang mampu membantu dalam meningkatkan imunisasi tubuh untuk melawan penyakit.

Sekiranya anda mempunya masalah kerap demam, selsema, batuk dan lemah antibodi, Pastikan anda jadikan Nutriferon sebagai suplimen harian anda.

Performance drinks merupakan minuman yang membantu dalam mengimbangi elektrolit dalam tubuh bagi mengelakkan pesakit demam denggi ini dehidrasi.

Suhu yang tinggi ketika demam akan membuat tubuh pesakit kehilangan cecair dalam badan yang banyak. Jadi dengan pengambilan Performance drinks ni, ia dapat mengelakkan tubuh pesakit dari dehidrasi.

Performance drinks juga merupakan minuman yang bebas karbornat dan kurang gula.

ANTARA TESTIMONI2 PESAKIT DEMAM DENGGI DAN SUPLIMEN SHAKLEE

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 5

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SET DEMAM DENGGI SHAKLEE NI?

Suzie Maswar

Pengedar Sah Shaklee

COD Area: Sekitar Sungai Buloh, Selangor

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.