Sejak kebelakangan ni, ramai juga pelanggan baru saya bertanyakan tentang suplimen kesuburan dan bantu untuk hamil. 

Ada antara pelanggan mereka yang telah pun mencuba untuk hamil lebih 3 tahun dengan berbagai cara. Jadi, mereka ingin ikhtiar pula dengan suplimen shaklee.

Antara suplimen yang sangat saya tekankan untuk mereka ni ambil adalah GLA Complex.

– Bahan yang terkandung dalam GLA Complex Shaklee –

BAGAIMANA GLA COMPLEX MEMBANTU MUDAH HAMIL DAN KESUBURAN WANITA?

Untuk Pengetahuan semua, GLA Complex shaklee ni amat membantu dalam masalah hormon wanita. Terutama hormon yang tak stabil yang mana ia boleh menyebabkan kitaran haid jadi tidak teratur. Bila ini berlaku, maka waktu subur pun sukar untuk di ketahui dan susah nak di kira.

GLA Complex Juga bantu dalam memberi kelegaan sekiranya wanita tersebut mengalami masalah Sindrome Pra Haid (PMS ) seperti senggugut. 

Dalam menjamin kesuburan wanita, GLA Complex shaklee membantu dalam meransang penghasilan dan peningkatan lendir serviks yang berkualiti tinggi, malah ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan otot.

Lendiran serviks yang di hasilkan adalah lebih subur dn berkualiti. Ia di kenali sebagai ‘mukus serviks putih telur’. Cecair ini sangat subut, nipis, berair dan lebih kenyal. 

Ia sangat membantu sperma untuk berenang melalui uterus, terus ke tiub Fallopio dan terus menuju kepada telur atau ovum.

CARA PENGAMBILAN GLA COMPLEX SHAKLEE UNTUK KESUBURAN

Untuk pengetahuan, cara pengambilan adalah berbeza mengikut individu. Ini kerana ia bergantung kepada kitaran haid mereka.

1. PERIOD TERATUR

Kira kitaran period. 

Contoh: 28 hari Waktu subur kira-kira hari ke-14. 


Cara makan : Mulakan dari hari pertama kitaran haid,  antara hari  ke-12 atau hari ke-13 berhenti makan GLA. Bersama suami seperti biasa kerana waktu ini adalah waktu subur anda. Ada juga yang mencadangkan berhenti makanpada hari ke-14. Boleh juga tak ada masalah, cuma kita tak tahu dengan tepat bila telur akan keluar.

Telan sebiji selepas lunch & sebiji lagi selepas dinner. 

Selepas berhenti jangan teruskan makan dulu. Kalau haid lambat datang, silalah buat ujian kehamilan. Kalau hamil, jangan makan GLA. Jika tak hamil, teruskan langkah pertama seperti diatas.

2. Period Tidak Teratur

Cara makan: ambik tiga biji sehari, iaitu sebiji selang 8 jam sehingga period menjadi teratur.

Bila period dah teratur, guna cara 1.

Bila dah di sahkan HAMIL, berhenti kan terus pengambilan GLA Complex tersebut.

Jangan lupa terus berdoa dan minta sungguh2 dengan Allah.

Boleh cuba amalkan doa di bawah ni. Mudahan Tips ni membantu anda yang sedang berikhtiar untuk hamil. Jangan berhenti berusaha, inshaallah sampai masanya Allah pasti makbulkan doa dan semua usaha yang kita dah buat tu.

Bagaimana nak dapatkan GLA Complex ni?

Boleh terus hubungi saya di 012.3814786 

Suzie Maswar

Pengedar Sah Shaklee

COD Sekitar kawasan Sungai Buloh, Selangor

Share:
Written by Suzie
Hi saya Suzie Maswar. Seorang Suri rumah berkerjaya. Master Coordinator dalam Shaklee. Founder Group Shaklee JMS since 2012. Certified Product Trainer dan pakar kesihatan dan kecantikan anda.